Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

CŠOD AJDA, 22. 3. 2016 – 2. dan

Drugi dan šole v naravi je bil zelo naporen, a hkrati poučen in koristen. Šli smo v gozd in si podrobneje ogledali živalski svet. Podrobneje smo se posvetili žuželkam in majhnim živalim, kot so pajkovci in stonoge.

Poučili smo se tudi o iglavcih in lišajih ter reševali delovne liste. Zvečer smo se odpravili na nočni sprehod. Šli smo naokrog, gor in dol po hribu in po travnikih. Tako se zaključuje drugi dan šole v naravi.

Tristan

Danes  smo počeli zopet veliko stvari in vse so bile zanimive, najbolj všeč pa mi je bil večerni pohod. Zbrali smo se pred domom in s svetilkami smo se odpravili na pot. Med potjo smo se pogovarjali in zabavali. Šli smo tudi mimo mejnih kamnov, ki smo jih videli že včeraj.

Dopoldne smo preživeli v gozdu. Tam smo reševali naloge o prsti, iskali smo žuželke in druge živali. Našli smo strige, pajkovce, hrošče, ličinke in druge živali, ki smo si jih tudi podrobno ogledali. Na terenu smo tudi presejali prst. Dan se je zaključil lepo.

Miša

 

Danes se je veliko dogajalo, najbolj všeč mi je bila naravoslovna delavnica, v kateri smo se naučili razvrščati žuželke v skupine. Najprej nam je biologinja Jasmina razložila, kako bomo izvajali naloge. V paru sem bila z Julijo. Ko smo prišli v gozd, sva hitro odtekli do starega štora, saj sva predvidevali, da (ker je tam vlažno) je tam največ različnih žuželk. Najprej sva izmerili temperaturo zraka in prsti, nato vonj in vlažnost zemlje. Potem sva zmerili pH zemlje. Čez nekaj časa sva začeli z žlicami odkopavati zemljo, našli sva dve strigi,  enega pajka, hrošča skakača, deževnika, bubo ter nekaj majhnih polžkov. Ujeli sva tudi mokrico,  strigo in hroščka, vendar so nama ušli. Nato nas je gospa Jasmina poklicala skupaj, da bi si ogledali ulovljene živali. Naučila sem se določati živali po razvrščevalnem ključu in v katero skupino spada. Nato smo s sitom presejali delce prsti.

Delavnica je bila kar zabavna, saj smo delali v naravi in v skupinah. Bilo mi je všeč, takšno delavnico bi lahko ponovila večkrat. Ko smo končali, smo se vrnili v dom na kosilo, ki je bilo zelo dobro.

Eva Marija

Vsa polja so obvezna.

Skip to content