Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

V Črenšovcih pevke in pevci sejali pomlad

Črenšovska šola je minuli petek gostila tradicionalni pomladni koncert s tokratnim geslom Zasejemo pomlad. Na koncertu so se predstavile mlade glasbenice in glasbeniki, ki so pokazali svoje talente, ustvarjalnost in delovno marljivost v glasbeni umetnosti. Nastopili so OPZ Marjetica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci pod vodstvom Vide Dugar in Metke Sabo, MPZ OŠ Prežihovega Voranca Bistrica pod vodstvom Mihe Kavaša, OPZ Pikapolonica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, šolski zbor Javne dvojezične ljudske šole 24 Celovec pod vodstvom Veronike Sterm-Piko, Pihalni orkester Glasbene šole Lendava pod vodstvom Stanka Peterke, OPZ Sonček OŠ Prežihovega Voranca Bistrica pod vodstvom Melite Tompa Lebar in MPZ OŠ Franceta Prešerna Črenšovci pod vodstvom Metke Sabo.

Vse zbrane pevke in pevce sta nagovorili ravnateljica mag. Marija Horvat in predstojnica OE ZRSS Irena Kumer. Program sta povezovali učenki Miša in Doroteja ter učiteljica Nataša Litrop, ki so ves čas koncerta poskušale razkriti skrivnost slišanih filmskih zvokov, ki so napeljevali k zadnji točki koncerta. Skoraj 200 pevk in pevcev je namreč zapelo splet slovenske filmske glasbe z naslovom Gremo v kino ob spremljavi Pihalnega orkestra Glasbene šole Lendava in dirigenta Stanka Peterke.

Pevke in pevci so sejali dobro voljo in s sijočimi obrazi priklicali pomlad. Vsako seme, ki začne svojo rast v zemlji, je tako skrivnostno, da včasih niti ne vemo, kaj bo zraslo. A vsako najmanjše seme, vsaka prva nota, vsak najkrajši ton lahko vzklije v čudovito harmonijo glasbe, tako kot bo tudi pomlad, ki pričara čudovite barve harmonije narave.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content