Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Strokovno srečanje ravnateljev pomurskih vrtcev

V sredo, 2. 3. 2016, smo gostili ravnatelje in pomočnice ravnateljev vrtcev pomurske regije. Strokovno srečanje v organizaciji ZRSŠ sta vodili svetovalka ga. Fanika Fras Berro in ga. Irena Kumer, predstojnica OE Murska Sobota.

Po uvodnem nagovoru ravnateljice mag. Marija Horvat so nas pozdravili otroci oddelka 2-3 let pod mentorstvom vzgojiteljic Petre Peischl in Tadeje Sarjaš. Zatem smo si ogledali prostore našega novega vrtca.

Strokovno delo smo nadaljevali v šolski knjižnici. Spregovorili smo o različnih pristopih k spremljanju otrokovega razvoja in napredka v vrtcu, ki je pomemben dejavnik pri spoznavanju individualnih značilnostih otroka, omogoča podporo odraslega otroku pri učenju in spodbuja kakovostno, partnersko sodelovanje s starši. Ugotovili smo, da je dobro pustiti vzgojitelju avtonomijo pri izbiri načina dokumentiranja. Spregovorili smo tudi o kakovosti vrtca z vidika negovanja in spodbujanja otrokovih potencialov za življenje otrok v prihodnosti (formativno spremljanje v vrtcu).

Hvala vsem, ki ste z nami soustvarjali to strokovno srečanje.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content