Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

DELAVNICA: Moja domovina, učenci ŠOP in ŠSU od 4. do 9. razreda

Z učenci ŠOP in ŠSU smo izvedli delavnico z naslovom Moja domovina.

Namen:

Učenci se zavedajo svoje domovine in svoj odnos do domovine izrazijo z risbo ali pesmijo

Potek dela:

  1. Pogovor o naši domovini, kako si predstavljajo domovino, kaj se jim zdi pomembno?
  2. Kakšna je naša domovina?
  3. Kaj vse je v naši domovini?
  4. Kdo vse je del naše domovine?
  5. Zakaj potrebujemo domovino?

Učenci zapišejo pesem o svoji domovini ali nekaj lepih misli o domovini Sloveniji.

Zapisi učencev:

Na svojo domovino sem ponosen, ker smo majhna država, z ljudmi, ki imajo velika srca. Imamo športnike, ki Slovenijo uvrščajo v sam svetovni vrh. Naravne lepote, oh, te lepe reke, visoke gore, širne ravnice, prelepo morje. Tudi izobražujemo se lahko v vseh smereh. Varnost je dobra, smo država, ki se poskuša razumeti z vsemi. Zato smo edinstveni, zato smo Slovenci in ponosni na svojo državo. Slovenija, rad te imam!

Naša domovina Slovenija ima veliko lepih naravnih znamenitosti. V Sloveniji se večina ljudi počuti varno in sprejeto v družbo. Imamo veliko vrhunskih športnikov, ki nas zastopajo po celem svetu. V Sloveniji imamo različne kulture, ki jih je treba ohranjati. Prav zaradi tega imam rada svojo domovino Slovenijo.

Slovenija mi je všeč, ker ima veliko naravnih bogastev, kot so kraške jame, izviri rek, potokov … Ima veliko odličnih športnikov: nogometašev, plesalcev … Vesela sem, da imamo Slovenci tudi svoje pravice, ki jih mnogi po svetu nimajo. Srečni smo lahko, da imamo svoj jezik in kulturo. Lepo je, da imamo vsa podnebja.

Slovenska krajina ni velika, ima pa polno dobrote, navdiha, ki žari od vsake hiše. Popolna ravno ni, predvsem s politične strani. Drugače pa je tukaj kar lepo, še posebej pod Triglavsko goró.

Moja domovina Slovenija je lepa, ker ima veliko naravnih bogastev. Ima odlične športnike in inovatorje. Živimo v miru. Imamo svoj jezik. Rad živim v Sloveniji.

Moja Slovenija ima veliko naravnih bogastev, kot so reke, morje, gozdovi, gore … Imamo dobre športnike in inovatorje, ki so znani po vsem svetu. Smo tudi ekološko usmerjeni. Rad živim v Sloveniji.

Moja domovina Slovenija je zelo lepa, ker je majhna in ima veliko lepih vasi. Imamo lepe reke, gozdove, polja … Zelo rada živim v Sloveniji, ker sem z družino tu doma.

Slovenija je zelo lepa, saj živimo v dokaj čistem okolju in neonesnaženem zraku. Imamo prelepo morje in gore. Slovenski jezik je lep jezik. V moji domovini Sloveniji se počutim varno in mi je lepo.

Moja domovina Slovenija ima lepe naravne znamenitosti: reke, polja, gozdove … V njej živimo dobri ljudje.

Zapisala Ana Petek, varuh etike in vrednot

Vsa polja so obvezna.

Skip to content