Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

DELAVNICA: Kako oddelčno skupnost vidijo učenci 7. razreda

Z učenci 7. razreda smo izvedli delavnico z naslovom Kako oddelčno skupnost vidijo učenci.

Pogovarjali smo se o tem, kaj v razredu imajo najraje, česa ne marajo, kdaj se v razredu počutijo najbolje in kdaj najslabše. Učenci so svoja mnenja zapisali na samolepilne listke in jih zalepili na določen plakat.

 

  1. Kaj v našem razredu imam najraje?
  • Spoštovanje, ko se pogovarjamo in veselimo, druženje, prijateljstvo, sošolce, da si med seboj zaupamo, medsebojna pomoč.
  1. Česa v razredu ne maram?
  • Nezaupljivih prijateljev, zahrbtnosti, ignoriranja, izključevanja iz družbe, nezaupanja, nespoštovanja, kreganja, žalitve, sebičnosti.
  1. Kdaj sem se v razredu počutil najbolje?
  • Ko sem dobil odlično oceno, če mi kdo pomaga, ko smo bili v šoli v naravi, ko nekaj dosežem, kadar pri športu igramo nogomet, ko so me sošolci sprejeli medse in smo bili prijatelji, ko dobim dobro oceno, kadar smo kot razred dosegli kakšen uspeh, ko so mi sošolci pomagali.
  1. Kdaj sem se v razredu počutil najslabše?
  • Ko je nekdo izdal mojo skrivnost, ko se je nekdo grdo obnašal do mene, ko sem dobil slabo oceno, ko so se iz mene norčevali, ko se kdo jezi name, ko so prijatelji živčni, ko smo se prepirali, ko je en sošolec drugim povedal, naj se ne družijo z mano, ker sem »tužibaba«.

Sklepna misel delavnice je bila, da sami lahko največ pripomoremo k temu, da nam bo v šoli lepo, z odgovornim obnašanjem drug do drugega.

 

Zapisala: Ana Petek, varuh etike in vrednot

Vsa polja so obvezna.

Skip to content