Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

4. Športni dan – orientacijski tek

V drugem delu obrambno varnostnega dne, so se učenci od 5. – 9. razreda pomerili še v orientacijskem teku.

Kot se za vojsko spodobi smo se zjutraj s pomočjo vojaka razgibali na jutranji telovadbi in se tako pripravili za orientacijski tek.

Progo nam je pripravil pripadnik slovenske vojske gospod Stanislav Kustec s svojimi pomočniki.

Izredno zanimiva in atraktivna proga je potekala v okolici šole in je bila pripravljena za vsak razred posebej in ločena tudi po spolu.

Učenci so morali vsak posebej preteči opisano progo. V pomoč jim je bila v ta namen posebej izdelana specialna karta, kjer so bile označene kontrolne točke. Učenci so vsako najdeno točko morali potrditi s čipi, ki so jih nosili s sabo. Na koncu se je avtomatsko izpisala prehojena pot in čas, ki ga je posameznik dosegel. Na podlagi zbranih podatkov se je nato določil vrstni red za vsak razred ločeno po spolu.

Zanimivo je bilo spremljati učence, kako navdušeno so primerjali rezultate med sabo. Končni zmagovalec ni bil pomemben, saj so s progo opravili vsi in s tem dokazali, da jim je tak način odvijanja športnega dne v naravi še kako dobrodošel.

Ko so učenci opravili z orientacijskim tekom so se pomerili še v streljanju skrite tarče z zračno puško. Zanimivo tekmovanje so pripravili in izvedli člani strelske družine Črenšovci.

Druženje s pripadniki slovenske vojske smo zaključili z analizo in razglasitvijo rezultatov.

Gospodu Stanislavu Kustecu se prav lepo zahvaljujem, da nam je omogočil aktivni vpogled v izvedbo orientacijskega teka. Prav tako hvala vsem pripadnikom slovenske vojske.

Športni pedagog

Bojan Horvat

 

Vsa polja so obvezna.

Skip to content