Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

CŠOD Bohinj – 2. dan

Ribčev Laz, 12. 5. 2015

Dragi dnevnik!

Danes zjutraj smo morali vstati ob 7. uri. Najprej smo se oblekli, nato pa odšli ven na kratko jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se odpravili do plezalne stene Pod skal´co, ki je visoka 50 metrov.

V CŠOD smo se vrnili okoli 12.30. Po kosilu smo si morali urediti sobe, saj jih učiteljice vsak dan ocenjujejo. Naša soba, v kateri smo Nika, Nuša, Katja in jaz, je bila ocenjena z oceno 5. Popoldne smo spoznavali gozd v okolici Bohinjskega jezera, ki nam ga je podrobno predstavila učiteljica Marija. V skupinah smo merili temperaturo in kislost prsti, spoznavali smo drevesne vrste, prehranjevalne verige in se igrali zanimive igre. V prostem času je sošolec Viktor pripravil zanimivo igro v naravi.

Ta dan mi je bil zelo všeč, saj je bil izjemno aktiven.

Nasvidenje do jutri, Maja

 

Moja plezalna izkušnja

Danes smo po zajtrku šli do plezalne stene Pod skal´co. Učitelj Igor in učiteljica Tina sta nas učence poučila o pravilih plezanja in nam pokazala, kako se nadenejo plezalni pasovi. Učenci smo plezali do višine 23 metrov. Skoraj vsi smo preplezali to višino. Na vrhu smo pozvonili z zvončkom. Ko so vsi sošolci enkrat že preplezali steno, sem sama še enkrat preplezala celotno višino. Nase sem bila zelo ponosna. Za spomin na prvo plezalno izkušnjo so mi ostale tri odrgnine, na komolcu, na kolenu in pod njim. Tudi plezalna učitelja sta me pohvalila, da odlično plezam.

Katja

Vsa polja so obvezna.

Skip to content