Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Igrica Darilo za mamo

V soboto, 6. 3. 2015, so mladi gledališčniki lutkovnega krožka OŠ Franceta Prešerna Črenšovci materam, dekletom in ženam krajevne skupnosti Črenšovci, ob 8. marcu, Mednarodnem dnevu žena, zaigrali igrico Darilo za mamo. Da je bilo vse še bolj bogato in pestro, smo k sodelovanju povabili tudi nekaj učencev naše šole, ki obiskujejo glasbeno šolo Lendava. Ti so nam v živo zaigrali čudovite melodije in prisotne popeljali v čarobni gozd.

Tu so se pridružili mlademu medvedku, ki je v šoli spekel odlične medenjake in izdelal lepo škatlico, v katero jih je shrani, da bi jih doma podaril svoji mami. A na poti domov je vse medenjake razdelil prijateljem, ki niso imeli daril za svoje mame. Njemu pa je tako ostala samo prazna škatlica! Žalostnega medvedka srečata metulja, ki mu pomagata priklicati gozdno vilo. Ker je materinski dan, se namreč v gozdu dogajajo čudeži in gozdna vila ta dan obdaruje dobrosrčne otroke. Vila pomaga prijaznemu medvedku tako, da mu namesto medenjakov podari kar star babičin recept za peko odličnih vilinskih medenjakov. Odslej bosta tako lahko z mamo vsak dan spekla slastne medenjake. Medvedek vesel odhiti domov in pove mami, kaj se mu je zgodilo. In ker mame vse razumejo, in ker je zanje največje darilo otrokovo dobro srce, takoj gresta z medvedkom v shrambo po med in napečeta okusnih medenjakov za vse mame, žene in dekleta, da na prazničen dan zares nobena izmed njih ne bo ostala brez darila!

Z igrico smo želeli nagovoriti vse prisotne s tem, kako pomembno je, da se vsak dan vsaj z majhno pozornostjo, zahvalo ali poljubčkom spomnimo na svoje drage žene in mame, ki skrbijo za nas, nas varujejo in nam pomagajo, da premagujemo vsakodnevne težave, da je dobro deliti svoje stvari s prijatelji, saj s tem, ko deliš, veliko pridobiš in da je najpomembnejše darilo staršem – otrokovo dobro srce!

Zapisala mentorica lutkovnega krožka, Gabrijela Novak

 

Vsa polja so obvezna.

Skip to content