Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Slovenski kulturni praznik

Učenci OŠ Franceta Prešerna so v sodelovanju z orkestrom Glasbene šole Lendava v petek, 6. februarja 2015, v šolski telovadnici izvedli občinsko prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika z naslovom Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo.

Na začetku je vse zbrane nagovoril župan Občine Črenšovci, gospod Anton Törnar. V nadaljevanju smo spremljali Srečka, ki ga je izvrstno upodobil učenec 3. razreda, Domen Zver. Srečko je iskal srečo pod zemljo, v višavah, povprašal je celo pri kovaču. A sreče ni našel, zato mu je raznovrstne sreče, kot jih poznamo učenci in zaposleni na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, predstavila devetošolka Laura Sobočan. V programu so se predstavili tako tudi športniki, pevci, slikarji, gledališki igralci, otroci vrtca, plesalci ter devetošolci in prvošolci. Svojo srečo je z zbranimi delila tudi ravnateljica mag. Marija Horvat. Na koncu je Srečko ugotovil, da je srečo potrebno začutiti, da jo je potrebno tudi deliti.

Vsekakor je bila občinska prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika sreča za mnoge nastopajoče kakor tudi za obiskovalce, ki so odhajali na svoje domove bogatejši za srečo, ki so jo doživeli skupaj z nami.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem učiteljem mentorjem, vsem sodelujočim učencem in vsem, ki so pomagali pri tehnični podpori same prireditve. Skupaj smo pokazali in dokazali, da zmoremo uresničiti izjemno zahtevne projekte, ki osrečujejo mnoge.

Vsa polja so obvezna.

Skip to content