Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Sodelovanje na strokovni konferenci »Primjeri dobre prakse 2014« na Hrvaškem

22. in 23. 11. 2014 smo se učitelja Zdenko Temlin in Vlado Žalik ter predstavnica ZOTKS, ga. Darja Kozar Balek, udeležili strokovne konference Hrvaške zveze pedagogov tehnične kulture. Na konferenci je tekla beseda o aktualizaciji tehnike na Hrvaškem ter mednarodnem sodelovanju, predstavljeni pa so bili tudi primeri dobre prakse.

Naša naloga v okviru tega dela je bila, da smo predstavili vsebine predmeta tehnika in tehnologija pri pouku, izbirnih predmetov, tehniških dnevov in interesnih dejavnosti s področja tehnike in tehnologije. Predstavili smo tudi učbenike in delovne zvezke s področja tehnike in tehnologije, ki nam jih je v ta namen podarilo podjetje IZOTECH iz Maribora.

V sklopu knference je bilo organizirano terensko delo na temo ENERGIJA.

Aktivnosti so se nadaljevale na družabnem srečanju v Čakovcu, kjer smo se udeleženci srečali s predsednikom “HRVATSKE ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE«, prof. dr. sc. Antejem Markovičem, ki je izrazil veliko željo po sodelovanju z ZOTKS. Dogovorili smo se, da bomo sodelovanje razvijali na področju kinematografije in fotografije, k sodelovanju pa bomo povabili tudi kolege s sosednje Madžarske.

Konferenca je bila pozitivna izkušnja za vse, zato verjamemo, da se bo naše sodelovanje v prihodnje nadaljevalo.

 

Vlado Žalik in Zdenko Temlin

Vsa polja so obvezna.

Skip to content