Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Vrtec v naravi

 

Najstarejši otroci iz vrtca Črenšovci smo se letos odpravili v vrtec v naravi, v Zavod Marianum v Veržeju, kjer smo v penzionu Mavrica preživeli dva aktivna dneva.

Prvi dan smo se z avtobusom odpeljali iz Črenšovcev dogodivščinam in izzivom naproti. Pot nas je vodila preko reke Mure do velike hiše, kot so jo poimenovali otroci. Na hiši je pisalo »penzion Mavrica«, pred njo pa nas je pričakala prijazna gospa. Po številnih stopnicah smo se odpravili v najvišje nadstropje, kjer je bila naša spalnica in igralnica. Po izbiri ležišč smo se odpravili na vrtčevo igrišče, kjer so nas pričakali otroci in vzgojiteljice vrtca Veržej. Drugačna igrala, kot so naša, so nam bila v veliko veselje.

Opoldne smo se odpravili nazaj v penzion, kjer nas je že čakalo okusno kosilo. Sledil je počitek in igre z igračami od doma. Popoldne smo se odpravili po vasi Veržej, za ovinkom pa nas je pričakal sladoled, ki se nismo mogli upreti. Svoje gibalne sposobnosti smo preizkusili tudi na igralih ob Centru Duo. Čas nam je zelo hitro minil in že nas je čakala večerja. Po njej smo šli še v kino, zatem pod prho in smuk v pižamo. Noč smo vsi mirno prespali, zato smo se zjutraj z nasmehom tudi zbudili. Sledilo je jutranje razgibavanje, oblačenje, osebna higiena, po zajtrku pa lončarska delavnica z zanimivo gospo Urško. Vsak si je izdelal svojo pravo skledico iz gline.

Mimo igrišča z igrali pa tako nismo mogli iti, ne da bi se razgibali in poigrali.

Sledilo je kosilo, potem pa pakiranje in pospravljanje. V prijetno ohlajenem prostoru smo se igrali socialne igre, si ogledovali otroške revije in knjige ter se preizkusili v namiznem nogometu.

Do prihoda staršev smo na asfaltni površini ustvarjali s kredami.

Preživeli smo dva čudovita in nepozabna dneva.

Vzgojiteljice Petra, Tadeja, Tajda in 17 otrok

no images were found

Vsa polja so obvezna.

Skip to content