Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Načini prehranjevanja

Pri predmetu Načini prehranjevanja poučujemo učence o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja. Predmet priporočamo učencem, ki želijo pridobiti več znanja o prehrani in praktičnih izkušenj s področja priprave hrane.

 

Izvajanje pouka:

  • za učence: 8. in 9. razreda v obsegu 35 (32) ur.

 

Splošni cilji predmeta:

  • učenci razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani v smislu zagotavljanja zdravja,
  • razvijajo individualno ustvarjalnost,
  • poglabljajo znanja z vidika usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko turističnih in zdravstvenih šolah,
  • nadgrajujejo vsebine, ki so jih dobili pri rednem predmetu gospodinjstva.

 

Vsebinski sklopi:

  • prehranjenost v povezavi z zdravjem,
  • tradicionalni in drugi načini prehranjevanja,
  • prehrana v različnih starostnih obdobjih,
  • prehrana v izrednih razmerah.

 

Ocenjevanje:

praktično delo, pisna poročila, ustno.

Skip to content