Osnovna šola Franceta Prešerna Črenšovci

Sodobna priprava hrane

Pri predmetu Sodobna priprava hrane poučujemo učence o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja. Predmet priporočamo učencem, ki želijo pridobiti več znanja o prehrani in praktičnih izkušenj s področja priprave hrane.

 

Izvajanje pouka:

  • za učence: 7., 8. in 9. razreda v obsegu 35 (32) ur.

 

Splošni cilji predmeta:

  • učenci razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani v smislu zagotavljanja zdravja,
  • razvijajo individualno ustvarjalnost,
  • poglabljajo znanja z vidika usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko turističnih in zdravstvenih šolah,
  • nadgrajujejo vsebine, ki so jih dobili pri rednem predmetu gospodinjstva.

 

Vsebinski sklopi:

  • hranilne snovi v povezavi z zdravjem ,
  • kakovost jedi in živil,
  • postopki predpriprave in priprave živili ter jedi ,
  • prehranske navade in pomen dobrih prehranskih navad za zdravje človeka.

 

Ocenjevanje:

  • praktično delo, pisna poročila, ustno.
Skip to content